Sociálna poisťovňa pomáha zamestnancom sninskej spoločnosti Galand

18.05.2013 Snina

Bratislava 17. mája (TASR) - Pobočky Sociálnej poisťovne (SP) v Humennom a Bardejove a vysunuté pracovisko v Snine už začali poskytovať poradenstvo zamestnancom firmy GALAND, s. r. o., Snina, na ktorú bol 30. apríla 2013 podaný návrh na vyhlásenie konkurzu.
Pobočka v Humennom už pritom prijala aj prvých 10 žiadostí o dávku v nezamestnanosti. Podľa informácie zamestnávateľa o dávku garančného poistenia požiada asi 316 zamestnancov.
Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu apríla 386 zamestnancov spoločnosti GALAND. Z nich pracovalo v Bardejove 149 zamestnancov, pričom 133 z nich sa už od 2. mája 2013 zamestnalo v spoločnosti JAS – MARKETING, s. r. o., Bardejov.
Poradenské služby zamestnancom skrachovanej spoločnosti GALAND, s. r. o., Snina, poskytujú každý pracovný deň počas úradných dní pracovníci oboch pobočiek Sociálnej poisťovne v Humennom aj Bardejove. K dispozícii sú im osobne aj telefonicky v informačno-poradenských strediskách, ale aj v príslušných oddeleniach pobočiek. Klientom radia, aké doklady potrebujú predložiť a aké podmienky musia splniť na priznanie dávky v nezamestnanosti a dávky z garančného poistenia.
Firma GALAND, s. r. o., Snina, zatiaľ vyplatila zamestnancom všetky mzdy a so Sociálnou poisťovňou i úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny v regióne spolupracuje. Pobočky Sociálnej poisťovne v Humennom aj Bardejove sú pripravené žiadosti zamestnancov o dávky v nezamestnanosti po zaevidovaní sa na úrade práce čo najskôr posúdiť a vyplatiť, rovnako to platí aj pre dávky z garančného poistenia. Výška pohľadávky spoločnosti GALAND voči Sociálnej poisťovni predstavuje 143.084,27 eura.
TASR informoval Peter Višváder zo Sociálnej poisťovne.
 

Vyberte región